> > Drie voorstellen herontwikkeling Bijlmerflat

Drie voorstellen herontwikkeling Bijlmerflat

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-06-2011 - Drie consortia hebben hun plannen voor de herontwikkeling van de Bijlmerflat Kleiburg in Amsterdam ingediend bij Woningstichting Rochdale.

Van boven naar beneden de voorstellen Park Kleiburg (ontwerp Dick van Gameren Architecten), Consortium De Flat (ontwerp / conceptontwikkeling Hollands Licht) en Visie Kleiburg met een aanzicht, plattegrond en doorsnede (DOK architecten).

Park Kleiburg (Lingotto Ontwikkeling / Van Wijnen West / Van Ieperen Groep / Dick van Gameren Architecten) zet in op een drastische transformatie van de flat. Uitgangspunt is het maken van individueel herkenbare woningen met een royale buitenruimte. Door verticale verbindingen te maken, ontstaan verschillende woningtypes, zoals een woning over twee lagen met een grote vide. Door de verticale doorbraken kan de helft van de galerijen vervallen. Ook in de plint komen woningen.

Consortium De Flat bestaande uit Hollands Licht, Hendriks CPO, Vireo Vastgoed en KondorWessels Vastgoed. Dit plan gaat uit van koopwoningen in een woonconcept van zelfklussen met een grote mate van keuzevrijheid. Kopers kunnen de grootte van de woning zelf kiezen.

In het plan Visie Kleiburg van DOK Architecten, M.J. De Nijs Projectontwikkeling en UBA Projectontwikkeling blijft het aantal woningen ongeveer gelijk (500 stuks) als in de huidige situatie. Portiekontsluitingen worden gecombineerd met korte galerijen. Door toevoegen van twaalf extra trappenhuizen zullen woningen worden verkleind. De flat krijgt een nieuwe, transparantere gevel.

Dijkhuis Vastgoed Management (DVM) met architectenbureau Van Schagen hebben zich teruggetrokken.

Rochdale gaat de plannen toetsen aan de financiële haalbaarheid, de zekerheid die partijen kunnen bieden dat de plannen in zijn geheel kunnen worden uitgevoerd, én de bijdrage die de vernieuwde flat en zijn bewoners levert aan de verbetering van de buurt. Uiterlijk 1 september 2011 neemt Rochdale een besluit over de plannen.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook