> > Wiegerinck ontwerpt polikliniek te Tilburg

Wiegerinck ontwerpt polikliniek te Tilburg

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-07-2011 - Wiegerinck architectuur stedenbouw ontwerpt in samenwerking met BAM Utiliteitsbouw een nieuwe polikliniek voor TweeSteden ziekenhuis Tilburg.

Drie impressies van de nieuwe polikliniek (beeld: Wiegerinck architectuur stedenbouw)

Het gebouw zal een nieuw gezicht geven aan de Tilburgse vestiging van het ziekenhuis. De nieuwe polikliniek komt op een prominente plek naast de hoofdingang.

Het hele gebouw ademt transparantie en openheid. De gevels zijn grotendeels opgebouwd uit verdiepingshoge glaselementen en twee royale vides aan de binnenzijde van het gebouw zorgen voor overzicht en helderheid.

Er zijn diverse duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp voor het 5.500 m² grote gebouw opgenomen. Er is gekozen voor een flexibele draagconstructie die het mogelijk maakt het gebouw in de toekomst ook voor andere bestemmingen als bijvoorbeeld kantoor en wonen geschikt te maken. Daarnaast zorgen luifels en verticale lamellen voor een aanzienlijke reductie van de directe zoninstraling, waardoor de warmtelast in het gebouw afneemt. Tevens zullen elementen als een groendak en Warmte Koude Opslag worden toegepast.

De bouwkosten voor de polikliniek bedragen 10 miljoen euro. Dit project wordt binnen een Design & Build-contract in opdracht van BAM Utiliteitsbouw Eindhoven gerealiseerd.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook