> > Máxima opent Blijf van m’n Lijf Huis Nieuwe Stijl

Máxima opent Blijf van m’n Lijf Huis Nieuwe Stijl

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

26-07-2011 - Op 30 augustus wordt in Alkmaar de nieuwbouw van het eerste Oranje Huis officieel geopend door Prinses Máxima. Het ontwerp van dit Blijf van m’n Lijf Huis is van Marc Prosman Architecten.

Het Oranje Huis is gevestigd in een van de twee nieuwe gebouwen aan de Hooftstraat te Alkmaar. In opdracht van Wooncorporatie Woonwaard is de herstructurering van de wijk Oud−Overdie gestart met twee langgerekte woongebouwen, parallel aan de Hooftstraat. De twee gebouwen starten aan het begin van de straat met twee woonlagen en eindigen met vier. Hier komt in de toekomst het Spieghelplein.

In het tweede gebouw is op de kop het algemene deel van het Oranje Huis gevestigd, de hoofdentree, spreekkamers, kantoren en noodkamers. Op de tweede en derde verdieping van het gebouw zijn de woonunits gevestigd voor crisisopvang en begeleid wonen. Zowel het exterieur, als het kleurrijke interieur van het Blijf van m’n Lijf Huis Nieuwe Stijl zijn door Marc Prosman Architecten ontworpen.

Boven de hoofdentree prijkt in oranje stalen letters de tekst ‘Oranje Huis’. Dit is een goed voorbeeld van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het Blijf van m’n Lijf Huis Nieuwe Stijl. De centrale ontvangsthal is subtiel oranje gekleurd met als centraal punt een witte balie, afgewerkt met een foamcoating. Hieromheen zijn de spreekkamers en enkele kantoren gevestigd.

Het interieur van het kantoordeel heeft als basis een oranje kern, het hart van het huis. Alle gebruiksruimten liggen rondom deze oranje gekleurde verkeersruimte. De gebruiksruimten zijn subtiel voorzien van kleuraccenten en huiselijk behang en vloerafwerking met een warme uitstraling. Zowel de kantoren als de woonkamer van de crisisopvang hebben veel direct daglicht door de grote ramen in de gevel. Ook zijn er enkele bijzondere gebruiksruimten als het kinderwerk, de kinderopvang binnen het huis en de wellness ruimte, een ruimte waar de bewoners kunnen ontspannen.

Voor het interieur van de woonunits heeft Marc Prosman Architecten een interieurconcept opgesteld. Het ontwerp is sober, doch kleurrijk en huiselijk.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook