> > Winnaars competitie Building for Bouwkunde bekendgemaakt

Winnaars competitie Building for Bouwkunde bekendgemaakt

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-03-2009 - Vandaag zijn door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk in het Nederlandse Architectuurinstituut (NAi) de winnaars bekendgemaakt van de ideeënprijsvraag Building for Bouwkunde. De ideeën van de acht genomineerden vormen samen met de resultaten van een speciale denktank de basis voor concrete toekomstplannen. Na de prijsuitreiking werd de tentoonstelling "Building for Bouwkunde" met alle inzendingen van de prijsvraag geopend.

Boven de winnaars: amalgam met een invulling op de huidige locatie van de faculteit aan de Julianalaan, Green-Housed Culture met een kasconstructie op de locatie van de afgebrande faculteit en A world without objects op de Mekelweg. Onder foto's van de prijsuitreiking (foto's Bart van Hoek).

De druk bezochte middag werd ingeleid door Dirk Jan van den Berg (voorzitter van college van bestuur TU Delft) en Ole Bouman (directeur NAi). Na een lezing van Roemer van Toorn ging Jord den Hollander in debat met de genomineerden. De voorzitter van de jury, Liesbeth van der Pol, vertelde over de jurering op 14 en 15 januari. Zij beoordeelden de 466 inzendingen op conceptuele kracht, architectonische kwaliteit en economische en ecologische haalbaarheid van de ontwerpen. De drie winnaars van de eerste prijs ontvingen van Ronald Plasterk de prijs bestaande uit een brokstuk van het oude faculteitsgebouw en een geldbedrag van 15.000 euro. De winnaars van de tweede prijs kregen een geldbedrag van 5.000 euro.

De winnaars van de eerste prijs (ex aequo) zijn amalgam van laura alvarez architecture uit Amsterdam, Green-Housed Culture van Marc Bringer & Ilham Laraqui, Marc Bringer Architecture uit Parijs en A world without objects, Gijs Raggers uit Rotterdam. De winnaars van de tweede prijs (ex aequo) zijn Learning and Creating van Olli Raila, Heikki Muntola, Heikki Riitahuhta, Mikko Jakonen & Eetu Arponen studenten uit Oulu (Finland) en BK city, not a metaphor van Henk Engel Erik van den Berg & Marius van der Meulen (De Nijl Architecten) en Vertical Forum van Elsbeth Ronner & Mick van Gemert. Eervolle vermeldingen gingen naar Ego Eco-System van Marc Koehler, Martijn de Geus, Miriam Tocino, Stepan Havlik, Carlos Franco, Hans Smolenaers & Bart Popiela (Marc Koehler Architects uit Amsterdam) en Post Ignem van Tom Haelvoet & Eveline Hanssens, Haelvoet-Hanssens Architecten (België.).

In de tentoonstelling worden alle inzendingen getoond, met een onderscheid tussen de winnaars, de longlist van bijzondere plannen en de overige 416 plannen. Aandacht is ook besteed aan plannen met een aansprekende visie op bepaalde onderdelen. Naast de inzendingen worden ook foto's en maquettes van het oude faculteitsgebouw van Van den Broek en Bakema getoond.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook