> > Lancering BREEAM voor gebiedsontwikkeling

Lancering BREEAM voor gebiedsontwikkeling

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-09-2011 - Tijdens de Dutch Green Building Council (DGBC)-week wordt vandaag door Jeanet van Antwerpen, partner-bestuurder van Inbo, het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL Gebied gelanceerd.

Het BREEAM-NL Gebied keurmerk is opgezet om duurzame gebiedsontwikkeling in Nederland te stimuleren. Duurzame gebiedsontwikkeling vergt een integrale analyse, procesaanpak en ontwerp van gebieden. Het keurmerk biedt hierin overzicht en inzicht. Tegelijkertijd voorziet het in de behoefte van een gemeenschappelijke taal voor alle bij gebiedsontwikkeling betrokken partijen. Het keurmerk maakt de duurzaamheidsprestatie van een gebied meetbaar. Partijen hebben hiermee een instrument in handen om te sturen op het ambitieniveau van een duurzame ontwikkeling.

Alle gebieden die in ontwikkeling zijn, nieuw of bestaand, kunnen het keurmerk gebruiken. Het keurmerk is toepasbaar op alle typen gebieden; woonwijken, bedrijventerreinen, gemengde gebieden. Certificeren kan zowel in de plan-, realisatie-, als beheerfase. Het keurmerk helpt om gedurende het lange traject van gebiedsontwikkeling duurzaamheidsambities te borgen en af te stemmen met eventuele nieuwe inzichten in de planontwikkeling.

Inbo is founding partner van de DGBC, dat als primaire doelstelling het verduurzamen van de bebouwde omgeving in Nederland heeft. Het BREEAM-gebiedslabel is onder voorzitterschap van Inbo gemaakt. Daarnaast heeft Inbo mee gedacht en geschreven aan de Beoordelingsrichtlijn. Inbo heeft ook de eerste Experts BREEAM-NL Gebied: Jeanet van Antwerpen en Josine van Gulik.

Vandaag zijn ook de eerste BREEAM-NL certificaten voor de Bestaande Bouw en Gebruik uitgereikt. Deze gaan naar het SER Hoofdkantoor te Den Haag, ANWB Hoofdkantoor te Den Haag, De Thermo-Staete te Bodegraven, Marktplein-gebouw (Bijlmerplein) in Amsterdam Zuid-Oost en WTC toren E te Amsterdam.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook