> > Hoogste punt Amsterdam University College

Hoogste punt Amsterdam University College

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-09-2011 - Gisteren is het hoogste punt bereikt van het nieuwe gebouw van de universitaire Liberal Arts and Sciences bacheloropleiding Amsterdam University College. Het gebouw vormt de entree naar het Science Park Amsterdam en wordt in 2012 opgeleverd.

De faculteit van 6.000 m² is ontworpen door Mecanoo architecten uit Delft in opdracht van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Het gebouw is ontworpen als een thuis voor de gemeenschap van internationale studenten en hun docenten. Het is vorm gegeven als een alzijdig gebouw met een reusachtige zolder erop. Die zolder wordt gevormd door de daken er diagonaal, in noord-zuidrichting op te leggen. Een grote vide vormt het hart van het gebouw zodat er zichtlijnen mogelijk zijn tussen alle verdiepingen. Een trap slingert door deze vide. Bijzondere ruimtes zoals het restaurant, the common room en de studiezaal zijn twee verdiepingen hoog. Puien bieden vanuit deze ruimtes prachtig uitzicht op de omgeving. De gevel is bekleed met cortenstaal. Het Amsterdam University College is een duurzaam gebouw, met onder andere warmte-koude opslag en betonkernactivering. Mossedum dakbedekking zorgt niet alleen voor isolatie, maar functioneert ook als waterberging.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook