> > Atelier PRO wint visie Kloppend Hart Warmond

Atelier PRO wint visie Kloppend Hart Warmond

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-03-2012 - Atelier PRO heeft de winnende visie gemaakt voor Het Kloppend Hart van Warmond, een combinatie van een bestaand ontmoetingscentrum met drie basisscholen en een peuterspeelzaal. In de visie van atelier PRO wordt het bestaande gebouw meer open gemaakt en komt er een bijzonder paviljoen-achtig gebouw voor de scholen.

impressies: © atelier PRO

Kloppend Hart Warmond ligt in een groen gebied net buiten de dorpskern. Atelier PRO gaf de nieuwbouw een golvende vorm opgebouwd uit een ’kralensnoer’ van klaslokalen. Krimp en groei van de scholen kan opgevangen worden door met de ’kralen’ (lokalen) schuiven. De drie basisscholen krijgen ieder een eigen ingang, die bereikbaar is vanaf een eigen schoolplein. Deze drie ingangen leiden tot drie centrale ruimtes die met elkaar verbonden kunnen worden.

Bestaand en nieuw van het Kloppend Hart worden door een pleintje met elkaar verbonden. Het pleintje krijgt een droogloop, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden als speelobject, voor buitenvoorstellingen, als ontmoetingsplek en muziekkapelletje.

In het bestaande ontmoetingscentrum zijn de ingrepen beperkt, maar gericht. De smalle foyer wordt vergroot en toegankelijkheid en uitstraling van ruimtes wordt verbeterd. Daarnaast wordt het gebouw zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor dubbelgebruik door de basisscholen.

De gemeente Teylingen, de opdrachtgever, zegt over het ontwerp: "Atelier PRO blonk op een paar punten uit. Zij komen met een aansprekend idee om de nieuwbouw in de omgeving op te nemen. Ook de ideeën die worden aangedragen om de infrastructurele uitdagingen op te lossen en de manier waarop het bestaande Trefpunt wordt ingezet op de nieuwbouw spraken erg aan. Ook op het onderwerp duurzaamheid werd door atelier PRO goed gescoord."

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook