> > Indoorspeeltuin Kids Jungle voltooid

Indoorspeeltuin Kids Jungle voltooid

07-05-2012 - De door Wiegerinck architectuur stedenbouw ontworpen indoorspeeltuin Kids Jungle is geopend in Burgers’ Zoo.

De Kids Jungle moet ervoor zorgen dat Burgers’ Zoo naast de reeds bestaande, overdekte parkdelen nog minder afhankelijk wordt van de weersomstandigheden. Het gebouw is als organisch volume vormgegeven en voegt zich daardoor naadloos in de natuurlijke omgeving van het park, maar verwerft daarbinnen toch een eigen identiteit.

Het gebouw kenmerkt zich door een gevel die is opgebouwd uit een glazen en een houten gedeelte. Het glas bevindt zich op straatniveau en is ruim 2,5m hoog. De onderzijde glooit mee met het terrein en geeft de lichtinval in het gebouw een bijzondere dynamiek. De bovenzijde van de gevel is opgebouwd uit een houten lamellenstructuur. Hiermee wordt gerefereerd aan de natuurlijke omgeving en de omliggende (houten) bebouwing. Door de latten afwisselend haaks op de gevel te plaatsen ontstaat er een interessant reliëf, dat een bijzondere tektoniek aan het gebouw toevoegt.

De speeltuin zelf is vormgegeven als een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp bestaande uit paalwoningen die met elkaar zijn verbonden door middel van avontuurlijke touwbruggen, klimnetten en glijbanen. Binnen het dorp zijn er aparte gebieden voor de allerkleinste en de wat grotere kinderen. Vanaf het aangrenzende terras kunnen de ouders hun spelende kinderen observeren. In totaal kunnen er ruim 300 kinderen gelijktijdig spelen in het jungledorp.

Het project is gerealiseerd met de bouwpartners met wie het Arnhemse dierenpark al meer dan veertig jaar samenwerkt. Naast Wiegerinck zijn dat bouwkundig adviesbureau ABT, aannemer BAM Utiliteitsbouw en installateur Maessen & Hendriks. Het bedrijf Eibe, dat ook de speeltuin van Burgers' Avonturenland heeft ontworpen, heeft de constructie van de speeltoestellen voor zijn rekening genomen.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook