> > Atelier PRO ontwerpt interieur Stadhuis Deventer

Atelier PRO ontwerpt interieur Stadhuis Deventer

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-09-2012 - Atelier PRO architecten is uit 4 inzendingen geselecteerd om het interieurontwerp te maken voor het nieuwe Stadhuiskwartier te Deventer.

impressies: atelier PRO

Het Stadhuiskwartier ligt tussen het Grote Kerkhof, Polstraat, Burseplein en Assenstraat. Het plan bevat een deel nieuwbouw (circa 15.500 m² bruto- vloeroppervlak) en een deel renovatie, restauratie en verduurzaming van bestaande rijksmonumenten (circa 3.500 m² brutovloeroppervlak). De markante nieuwbouw, naar ontwerp van Neutelings Riedijk architecten voegt zich respectvol naar de bestaande historische bebouwing. De gemeente wil een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaam bouwen en heeft de ambitie om een gebouw te realiseren met BREEAM-score excellent.

Met het Stadhuiskwartier wil de gemeente de eigen organisatie bijeen brengen aan de Grote Kerkhof en bovendien een centraal ontmoetingspunt creëren. Publieke ruimten worden zodanig ingericht dat ze ook te gebruiken zijn voor tentoonstellingen, debatten en symposia. Het interieurontwerp is hierin leidend. De gemeente Deventer stelde flexibiliteit, duurzaamheid, samenwerking en interactie als belangrijke uitgangspunten voor het interieur.

De gemeente wil met haar nieuwe kantooromgeving aansluiten op ‘Het Nieuwe Werken’ en kiest in het interieur voor een flexibele kantoorindeling. Een activiteiten-gerelateerd werkplekconcept draagt bij aan een nieuwe manier van werken waarin innovatief, participatief en resultaatgericht werken centraal staat. Medewerkers kunnen flexibel en vrij van plaats en tijd werken. In het ontwerp van atelier PRO architekten is oriëntatie gekoppeld aan interieur-specials, zogenaamde ‘gouden eieren’, welke herkenbare ontmoetingsplekken vormen. Meubels bevatten benodigde faciliteiten zoals stroompunten en zijn flexibel aanpasbaar. Kleurgebruik refereert in navolging van de historische bebouwing naar pigmenten uit de 17e eeuw, zoals ultramarijnblauw, indigo, omber, kraplak en loodtingeel.

Atelier PRO heeft daarnaast ‘Het Nieuwe Wachten’ concept ontwikkeld voor de openbare publiekshal. Interieurcomfort uit zich in navolging van wachttijd, zodat de wacht-plek gekozen kan worden bij gewenste gemoedsrust. Zakelijk meubilair voor bezoekers met haast, en een meer zacht interieur voor rustige plekken waar langer wordt verbleven. De functionele indeling van de publiekshal is dus net als ‘Het Nieuwe Werken’ gerelateerd aan de activiteiten waarbij zichtbaarheid, overzicht en duidelijke wachttijdaanduiding van groot belang zijn. Het interieurontwerp ondersteund hierin de bedrijfsvoering en het hoge niveau van service en ‘hostmanship‘ van de gemeente Deventer.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook