> > De Warande in Wetteren (België) geopend

De Warande in Wetteren (België) geopend

02-10-2012 - Sportcentrum de Warande in Wetteren, België is geopend. Het ontwerp is van VenhoevenCS architecture+urbanism, in samenwerking met het Belgische BURO II & ARCHI+I en landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers.

Het masterplan voor De Warande onderscheidt twee gebieden: het park met daarin enkele recreatieve functies aan wandelroutes en een strip met sportfuncties. Om van De Warande weer een park te maken zijn alle omheiningen verwijderd. Bezoekers parkeren bij de hoofdingang en gaan te voet verder. Alleen de ligweide van het betaalde buitenzwembad wordt omheind. De nieuwe omheining is een hek in een haag die verlaagd in het glooiende landschap is geplaatst, zodat doorzichten in het park mogelijk blijven. Buiten het zomerseizoen staan de poorten in de haag open zodat het hele park toegankelijk is voor sporters en recreanten.

Een netwerk van paden en zichtlijnen zorgt voor ruimtelijkheid, samenhang en sociale veiligheid. De sporthal staat symbool voor het vernieuwde De Warande: ze is aantrekkelijk, duurzaam en efficiënt te exploiteren. De nieuwe sporthal is een uithangbord voor sport en spel en biedt uitzicht op het park en de verschillende activiteiten en bezoekers binnen en buiten het gebouw. Via de transparante entreehal is de centraal gelegen sportzaal zichtbaar vanaf het voorplein.

Duurzaamheid en energie zijn een integraal onderdeel van het masterplan. Met de bouw van de nieuwe sporthal en fase 1 van het park wordt de basis gelegd voor een smart grid. Een warmtekrachtkoppeling-centrale is geïnstalleerd ten behoeve van de warmtebehoefte van het binnenzwembad en buitenzwembaden. Het smart grid voorziet De Warande van elektriciteit. De sporthal wordt uitgerust met een lucht/water warmtepomp en een zonneboiler voor de productie van sanitair warm water. De toiletten worden gespoeld met regenwater.

De Warande in Wetteren op vrijdag 28 september jl. feestelijk geopend door voorzitter van AGB Wetteren, mevrouw Lieve De Gelder.

Projectinformatie De Warande; Ontwerp: VenhoevenCS architecture+urbanism in samenwerking met BURO II & ARCHI+I en landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers / Opdrachtgever: Autonoom Gemeente Bedrijf Wetteren / Programma: Masterplan (7,5 hectare), bestaande sporthal 4.830 m² bvo en nieuwe sporthal 4.411 m² bvo / Ontwerp-oplevering: 2009-2012.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook