> > Winnaars Architecture Challenge Eindhoven

Winnaars Architecture Challenge Eindhoven

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-10-2012 - Maurer United Architects (MUA) heeft met de inzending NANO ZOO EINDHOVEN de prijsvraag ‘Architecture Challenge Eindhoven’ gewonnen. Op de prijsvraag, georganiseerd door het Architectuurcentrum Eindhoven in samenwerking met Capital D en BNA, reageerden 82 architecten en ontwerpers.

Een deskundige jury, bestaande uit Ineke Spap, Harm Tilman, Hilde Blanken Jean van Zeeland, bestudeerde de ingezonden ideeën, plannen en ontwerpen en wees drie winnaars aan: Nano Zoo van Maurer United Architects, Kanaalstrand van architectenbureau Denkkamer en Studio Maatwerk.

De jury zegt over Nano Zoo van Maurer United Architects: "Het ontwerp is prikkelend door de voorgestelde vormentaal en origineel doordat het een technologie op de kaart zet waar Brainportregio in uitblinkt, namelijk elektronenmicroscopie. De jury wil met deze waardering locale hightechbedrijven stimuleren om hun knowhow, samen met creatieven, meer zichtbaar te maken voor een breed publiek. Nano Zoo prikkelt die ambitie."

De tweede winnaar is Kanaalstrand van architectenbureau Denkkamer uit Gemert. Het enige project dat bij alle juryleden op de longlist van potentiële winnaars stond. De jury: "De formule van zand, parasols, strandstoelen en catering werkt. De door Denkkamer gekozen plek voor een vergelijkbaar concept, de kop van het Eindhovens Kanaal, is sterk. Er is al een groene ligweide, het is een knooppunt van bestaande, doorgaande fietsroutes en er is locale creativiteit. In combinatie met een slim verdienmodel (catering) is dit een concept met potentie. Niet onbelangrijk: de visualisatie is krachtig en tovert een glimlach op je gezicht."

Tot slot is de jury gecharmeerd door de creatieve aanpak van Studio Maatwerk. De jury zegt dat met name het project Design in de wijk aandacht verdient. Het project valt op door zijn creatieve proces (cocreatie met buurtbewoners) dat heeft geresulteerd in aansprekende nieuwe producten. Vooral de buurbank is een eyecatcher. Een aansprekend designproduct dat op een subtiele manier burencontact stimuleert. Typisch ‘design from Eindhoven’.

De 82 uiteenlopende en prikkelende inzendingen zijn tot en met 28 oktober te zien in de Catharinakerk in Eindhoven en zijn gedocumenteerd in een magazine.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook