> > Eerste prijs voor LIAG in Shanghai

Eerste prijs voor LIAG in Shanghai

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-11-2012 - LIAG uit Den Haag heeft de eerste prijs voor het ontwerp van de Jiuhua Road Kindergarten in Shanghai gewonnen.

beelden: LIAG

Kenmerkend voor het ontwerp van LIAG zijn een bont gekleurd vlindervormig gebouw rond een open publieke ruimte. LIAG noemt als belangrijkste aspecten de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. De school krijgt 15 kleuterklaslokalen en heeft een aantal verschillende buitenspeeltuinen. Het programma wis 7.570 m² groot.

Het centrale gebied fungeert als een stadsplein, het verbindt het hele gebouw van de begane grond tot de speeltuin op het dak. Het centrale gedeelte werkt niet alleen als het verbindend circulatie-element, maar ook als een interactieve bijeenkomstruimte verbonden met de klaslokalen op alle niveaus. De andere functionele ruimten zijn gegroepeerd rondom dit centrum. De omliggende kleurrijke klaslokalen met alle benodigde faciliteiten, zoals keuken, slaapgedeelte en toiletten, bieden privacy aan een kleinere groep kinderen in verschillende leeftijden. Hetgeen resulteert in een gevoel van veiligheid die nodig is om kinderen het gehele gebouw te laten verkennen.

Het project is een samenwerkingsverband tussen LIAG, Baosha Architecten, en DOT Architecten, waarbij LIAG verantwoordelijk is voor de competitie en conceptuele ontwerpfase.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook