> > Team Witteveen+Bos wint competitie Jaarbeursplein

Team Witteveen+Bos wint competitie Jaarbeursplein

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-01-2013 - De opdracht voor het ontwerpen van het Jaarbeursplein Utrecht en de onderliggende parkeergarage is gewonnen door een team van Witteveen+Bos, OKRA landschapsarchitecten en Zwarts & Jansma Architecten.

De herinrichting van het Jaarbeursplein is een van de grote integrale opgaven aan de westzijde van het Centraal Station. Het is onderdeel van een nieuw stationsgebied dat straks samen met de historische binnenstad het nieuwe centrum van Utrecht vormt. Het is de bedoeling dat het Utrechtse college voor de zomer van 2013 het voorlopige ontwerp vaststelt.

De komende jaren zal het Jaarbeursplein in een aantal stappen transformeren van bestaande restruimte naar een hoogwaardige binnenstedelijke ruimte. De visie van het ontwerpteam is gericht op de realisatie van een ideale parkeergarage met daarboven een comfortabel, levendig en sociaal veilig stadsplein waarin transfer en verblijf op een herkenbare en uitnodigende wijze zijn vormgegeven. Kenmerkend voor het nieuwe Jaarbeursplein wordt een slimme ordening van de forse reizigersstromen. De parkeergarage onder het plein zal gebruikers een gevoel van welkom geven, met overzichtelijke routing en de waarborging van sociale veiligheid. Onderdeel van het plan is het plein als motor te laten fungeren voor toekomstige vastgoedontwikkeling.

De expertise van het team is optimaal toegesneden op de opgave. De technische uitwerking en integraal bouwmanagement is in handen van Witteveen+Bos, het ontwerp voor de openbare ruimte wordt door OKRA Landschapsarchitecten opgesteld en de architectuur is toebedeeld aan Zwarts & Jansma Architecten.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook