> > SHL wint prijsvraag voor cultureel centrum in Zweden

SHL wint prijsvraag voor cultureel centrum in Zweden

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-01-2013 - Het Deense architectenbureau schmidt hammer lassen architects heeft de prijsvraag voor het nieuwe Cultureel Centrum en de Bibliotheek in Karlshamn in het zuiden van Zweden gewonnen.

Schmidt hammer lassen architects ontwierp een sculpturale en flexibel gebouw met daarin een bibliotheek, een tentoonstellingsruimte, een bioscoop, een VVV-kantoor en een café. Het gebouw krijgt een plaats aan de haven.

Een grote glazen gevel zorgt voor visueel contact tussen het interieur en de omgeving. De verschillende functies zijn zorgvuldig gesitueerd om synergie te creëren en tegelijkertijd open, flexibele en toegankelijke ruimtes te maken die bezoekers uitnodigen tot interactie.

De gevel van het gebouw is bekleed met robuuste houten lamellen om zontoetreding te minimaliseren terwijl visueel contact met de binnenkant van het gebouw mogelijk is. In de winter, zal het warme licht van het gebouw bezoekers uitnodigen het gebouw te betreden. In de zomer zal een lange bank langs de gevel voorbijgangers uitnodigen om te gaan zitten of zich bezighouden met activiteiten rond het cultureel centrum.

Schmidt hammer lassen architects heeft diverse bibliotheken ontworpen, waaronder bibliotheken voor de plaatsen Aarhus, Halifax en Edmonton. In Nederland realiseert het Deense architectenbureau het International Criminal Court te Den Haag gerealiseerd.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook