> > SHL wint competitie ziekenhuis in Zweden

SHL wint competitie ziekenhuis in Zweden

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

21-03-2013 - Schmidt hammer lassen architects heeft in samenwerking met Aarhus Arkitekterne, NNO Pharmaplan en landschapsarchitecten Kragh & Berglund de competitie voor een 35.000 m² tellende uitbreiding van het ziekenhuis van Helsingborg in Zweden gewonnen.

Het project omvat een nieuwe afdeling voor volwassen psychiatrie, een polikliniek en medische laboratoria. Kenmerken van het ontwerp zijn flexibiliteit, een duidelijke lay-out, variëteit, menselijke schaal, groene binnenplaatsen en optimale daglicht.toetreding.

Het gebouw is flexibel en daardoor duurzaam met betrekking tot ander gebruik in de toekomst. Het ontwerp heeft een uniform sculpturale expressie, die zich aanpast aan de verschillende functies, maar tegelijkertijd correspondeert met de schaal van de omringende gebouwen. De verschuiving en ingesprongen gevel creëert verschillende ruimten en maakt het mogelijk de structuur aan te passen afhankelijk van de functie achter de gevel.

De uitbreiding van het ziekenhuis van Helsingborg is de derde ziekenhuiscompetitie die schmidt hammer lassen architects sinds 2010 heeft gewonnen.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook