> > Hoogste punt uitbreiding ziekenhuis Gelderse Vallei

Hoogste punt uitbreiding ziekenhuis Gelderse Vallei

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

28-03-2013 - De uitbreiding van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft het hoogste punt bereikt. De nieuwe vleugel is ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA).

De uitbreiding de voorzijde van het complex wordt het nieuwe gezicht van het ziekenhuis. De uitbreiding omvat een zorggebouw van vier verdiepingen, bestralingsbunkers en de uitbreiding van de centrale hal. Begin 2012 startte de bouwwerkzaamheden van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De nieuwe vleugel van circa 15.000 m² wordt naar verwachting in juli 2013 opgeleverd.

De nieuwe vleugel wordt via de centrale hal gekoppeld aan het bestaande gebouw. Het ontwerp van dJGA in samenwerking met architectenbureau Koldeweij, kenmerkt zich door het licht geknikte witte gebouw dat strak afsteekt tegen de rode schil van het bestaande gebouw. Een opvallend element is het trappenhuis met een hoge glazen gevel dat op de kop van het gebouw is vormgegeven.

In het zorggebouw ligt het accent op oncologische zorg. Het gebouw biedt ruimte aan twee bestralingsunits en behandelruimten voor het Arnhems Radiotherapeutisch Instituut (Arti). Bij het ontwerp van dJGA is rekening gehouden met de uitbreiding van het aantal bunkers in de toekomst. In het gebouw komen ook een dagbehandeling en polikliniek oncologie en twee algemene verpleegafdelingen.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook