> > Green Living City door Broekbakema

Green Living City door Broekbakema

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-05-2013 - Broekbakema heeft met DGMR, ABT, Greenwave Systems, 4Building en Atelier Quadrat ‘Green Living City’ ontworpen, een studie naar toekomstige stedelijke ontwikkelingen.

Green Living City geprojecteerd op Rotterdam Centraal (impressies: Broekbakema)

Green Living City pleit voor het intensiveren van de bestaande stad door de hoogte in te gaan, in plaats van de stad steeds verder naar buiten toe uit te breiden. De stad wordt in verticale zin ontwikkeld door een mix aan functies te stapelen, inclusief de openbare ruimte.

Het concept van Green Living City is gebaseerd op een duurzame en permanente structuur van grote ‘supervloeren’ als groene openbare ruimte met daarop flexibel invulbare en veranderbare ‘pockets’. Deze pockets bevatten de verschillende functies, zoals wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Het concept maakt het mogelijk om functies van een, twee of drie lagen in het gebouw onder te brengen, van woning tot kantoor en van sporthal tot theater. Het is uitermate geschikt om toe te passen op verschillende locaties en op allerlei schaal-grootten, in uiteenlopende ontwerpen.

Erik van Eck, architect-directeur Broekbakema: “Green Living City staat voor een stedelijke vitaliteit en toekomstbestendigheid. Het is een levend organisme dat flexibel kan inspelen op de veranderende behoeften van een stad. De kracht van het concept is de toepasbaarheid ervan op elke denkbare plek. En met ‘BREEAM Outstanding’ scoort dit gebouwconcept de hoogst haalbare beoordeling als het om duurzaamheid gaat”.

Paul van Bergen, directeur/adviseur DGMR Adviseurs: “Dit concept is ‘Duurzaamheid 2.0’, een gebouwde, verticale stad met een levendige mix aan mogelijk te huisvesten functies, zoals: wonen, werken, zorg, onderwijs en sociale activiteiten. Dit concept verslaat de bestaande duurzaamheidsmodellen en stelt een nieuwe norm op het gebied van people, planet, profit en prosperity”.

Sander van Eerden, raadgevend ingenieur en directeur Constructies bij ABT: “Het constructie-principe voor de supervloeren bestaat uit een zware staalstructuur met een hoge draagkracht waarop eenvoudig een, twee of drie lagen kunnen worden opgebouwd. Daarnaast fungeren de supervloeren als installatievloer en brandscheiding voor het compartiment dat zich erboven bevindt.”

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook