> > MVRDV transformeert gebouw in Gangnam te Seoul

MVRDV transformeert gebouw in Gangnam te Seoul

11-06-2013 - Naar ontwerp van MVRDV is een pand uit de jaren tachtig aan de chique Apgujung Boulevard in de wijk Gangman te Seoul getransformeerd.

MVRDV kreeg de opdracht van Woon Nam Management om het gebouw Chungha aan Gangnams chique Apgujung Boulevard te transformeren. Het uit de jaren 80 stammende gebouw leek gedateerd in de door flagship stores gedomineerde straat en moest worden opgeknapt.

Het 2.820 m² tellende gebouw is een verzamelgebouw met een grote verscheidenheid aan gebruikers: het Franse accessoiremerk Louis Quatorze op de begane grond, een huwelijksplanner en twee klinieken voor plastische chirurgie op de verdiepingen.

MVRDV ontwierp een nieuw en krachtig gevelconcept: een verzameling etalages zodat elke huurder een passende presentatie voor zijn bedrijf kan kiezen. Vanwege de ronde vormen van de gevel werd een wit tegelmozaïek als gevelmateriaal gekozen. De etalages binnen de etalages zijn beplakt met transparante posters die daglicht naar binnen laten, de identiteit versterken en de nodige discretie voor de klinieken waarborgen. LED lampen geven het gebouw een opvallend en wisselend uiterlijk. De toegevoegde verdieping op het dak wordt een café met buitenruimte. Het gevelmateriaal, dat van dichtbij op schuim en van ver weg glad lijkt, is ook doorgetrokken in de gemeenschappelijke ruimten.

De transformatie is binnen negen maanden gerealiseerd. Tijdens de bouw van de nieuwe gevel bleef het gebouw in gebruik, een bouwplaats van 5 verdiepingen hoog en 2,5 meter breed.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook