> > Herbestemming kerk in Munster tot kleuterschool

Herbestemming kerk in Munster tot kleuterschool

14-06-2013 - Het ellipsvormige kerkgebouw St. Sebastian in Munster heeft een nieuwe functie gekregen als kleuterschool. Het ontwerp is van BOLLES+WILSON dat in 2009 de architectenselectie voor de herbestemming won.

De kleuterschool heeft drie groepen op de begane grond en twee op de eerste verdieping. Daarboven bevindt zich een speelruimte, die in contact staat met de buitenlucht. De ramen van 50 bij 50 centimeter in de gevel van de kerk zijn open gemaakt en zorgen voor ventilatie.

Het dak van de kerk was aan vervanging toe. Gelamineerd houten liggers dragen nu een nieuw dak met een aantal grote daglichten.

Aan de kerk is een wigvormig entreegebouw toegevoegd met kantoren, keuken, techniek en een multifunctionele ruimte.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook