> > HLA ontwerpt Bürger- und Medienzentrum Stuttgart

HLA ontwerpt Bürger- und Medienzentrum Stuttgart

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-08-2013 - Henning Larsen Architects heeft de prijsvraag voor een nieuw gebouw bij het parlement te Stuttgart gewonnen. Het nieuwe Bürger- und Medienzentrum is prominent gelegen in het Schloßpark Stuttgart en zal de entree vormen van het parlementsgebouw van bondsstaat Baden-Württemberg.

Het parlement trekt 65.000 bezoekers per jaar. Het nieuwe gebouw zal toegang tot tentoonstellingen en persconferenties geven. De ingang van het centrum, de agora, heeft de vorm van een groot amfitheater en is verzonken in de grond.

In de toelichting bij het ontwerp omschrijft Henning Larsen Architects dat deze ronde vorm ideaal is voor zowel politieke bijeenkomsten en publieke culturele evenementen. De vorm staat symbool voor het democratisch proces. In het oude Griekenland vormde de agora het centrum van het politieke en openbare leven, als een plaats voor debatten, vergaderingen en tijdelijke theater.

Het nieuwe centrum bestaat uit een foyer, conferentiezalen en een expositieruimte, alle visueel verbonden met de buiten gelegen agora. Om veiligheidsredenen kunnen deze gebieden worden afgesloten van het parlement gebouw. Deze scheiding maakt het ook mogelijk om grotere evenementen te organiseren in de late uren.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook