> > DP6 ontwerpt nieuwe school Spoorzone in Delft

DP6 ontwerpt nieuwe school Spoorzone in Delft

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-10-2013 - DP6 Architectuurstudio heeft de Europese aanbesteding van Scholencombinatie Delfland gewonnen, de nieuwe locatie voor het VMBO van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft.

impressies: DP6 Architectuurstudio

Het nieuwe gebouw komt op een prominente plek in de Spoorzone, in de nieuwe wijk “Nieuw Delft”. Aan de school wordt een sportvoorziening gekoppeld. De sportvoorziening is er niet alleen voor het sportonderwijs van de school, ook verenigingen kunnen hiervan gebruik maken.

DP6 omschrijft het schoolgebouw als volgt: "..een in het oog springend gebouw met op een klein kavel toch veel buitenruimte. Het is op veel plekken transparant, waardoor voor voorbijgangers goed zichtbaar is waar leerlingen binnen mee bezig zijn."

Op 16 oktober wordt het ontwerp aan de gemeente en de scholen gepresenteerd. In 2015 start de bouw van de school. Vanaf het eerste kwartaal 2017 wordt de school in gebruik genomen door leerlingen, docenten en andere gebruikers

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook