> > De Bouwmeester in Utrecht van LEVS

De Bouwmeester in Utrecht van LEVS

06-11-2013 - LEVS ontwierp het multifunctionele woonzorggebouw De Bouwmeester aan de rand van het Springerpark in Utrecht.

Het gebouw valt op door goudglanzende metaal, de ronde hoeken, het trapsgewijs oplopende volume en de golvende balkons. Het complex met 10.000 m² bruto vloeroppervlak biedt ruimte aan bewoners, een zorgaanbieder en een kinderdagverblijf.

Naast de bewoners van de sociale huurwoningen zijn sinds kort ook de overige huurders ingetrokken. Op begane grond, eerste en deels tweede verdieping zijn verschillende woongroepen voor zorgbehoevende bewoners. In combinatie met kinderdagverblijf en wijkcentrum op maaiveldniveau heeft De Bouwmeester een duurzame mix van sociale functies. Als de aanleg van de landschappelijk ontworpen binnentuin gereed is kunnen het kinderdagverblijf en de bewoners van de psychogeriatrische woningen hier samen gebruik van maken.

De Bouwmeester vormt duidelijk een stedenbouwkundig accent aan het Springerpark. De Bouwmeester is één van de twee nieuwe ensembles die de stedenbouwkundige hoeken van het park vormen en de zichtverbinding tussen de nabijgelegen Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal benadrukken. Onderlegger voor de wijkvernieuwing is het stedenbouwkundig plan van LEVS architecten waarin ook de twee aangrenzende wijken afgezoomd worden. In totaal heeft LEVS hier drie nieuwbouwplannen ontworpen. De woningen op de Parklocatie, langs de grens tussen park en bestaande woonwijk, werden afgelopen jaar opgeleverd. Het tweede ensemble, een woongebouw op de Vechtlocatie, is in ontwikkeling.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook