> > VKG Architectuurprijzen uitgereikt

VKG Architectuurprijzen uitgereikt

04-12-2013 - Greiner van Goor Huijten Architecten, Teeken Beckers Architecten en H Kwadraat Architectuur hebben de VKG Architectuurprijzen 2013 / 2014 gewonnen, in respectievelijk de categorieën Nieuwbouw, Renovatie en de Publieksprijs

De prijzen zijn uitgereikt in het Louwman Museum in Den Haag en worden ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp.

Winnaar in de categorie Nieuwbouw is Kliniek GGZ Delfland in Delft door Greiner Van Goor Huijten architecten. Voor opdrachtgever GGZ Delfland maakten zij een kliniek voor 140 personen in een openbaar park. Esthetisch gezien vindt de jury de kliniek zeer sterk: het terugdetailleren achter het metselwerk, het diepleggen van de kozijnen, maar ook werken zonder een rand kunnen de jury zeer bekoren. Het project nam het in de eindstrijd op tegen 'Helmond Ruyschenberg' door Molenaar & Co architecten en 'Nieuw Leyden Blok 1 & 2' door Heren 5 architecten.

Winnaar van de VKG Architectuurprijs in de categorie Renovatie is de Bestaande Wijk van Morgen in Kerkrade door Teeken Beckers Architecten. Voor opdrachtgever HEEMwonen is op basis van bouwfysische uitgangspunten is een vernieuwend renovatieconcept ontwikkeld. De kunststof kozijnen zijn samen met de installaties volledig geprefabriceerd in de gevelelementen, die op het werk in een keer zijn geplaatst. Renovatie kon daardoor in tien dagen worden afgehandeld. Het project nam het in de eindstrijd op tegen 'Tuinstadwijk Leiden' door Van Schagen architekten en 'Engelandlaan' door Architectenburo Hans Wagner.

De Publieksprijs is voor wooncomplex Riga in Tilburg door H-kwadraat Architectuur, gemaakt in opdracht van Komar Vastgoed. Met 265 stemmen eindigden zij bovenaan de lijst met de volgende genomineerde projecten: Gevelverbetering, Budel-Schoot door De Loods architecten en adviseurs, Het Balkon, Maassluis door Theo Verburg Architecten, Slinge, Rotterdam door 01-10 Architecten en Zonderwijk, Veldhoven door Architectenbureau Rutten van der Weijden.

De VKG Architectuurprijs bestaat sinds 2005 uitgegroeid en wordt ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen een belangrijk onderdeel uitmaken van het ontwerp. Naast de bestaande Nieuwbouwprijs worden sinds 2010 ook de Renovatie- en de Publieksprijs uitgereikt.

De jury voor deze achtste editie bestond uit Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect), Albert J. Zegelaar (directeur VKG), Wim van den Bergh (professor RWTH Universiteit Aken), Joost Ector, (EHA) en Marianne Loof (LEVS architecten, voorzitter commissie Welstand en Monumenten Amsterdam en bestuurslid BNA).

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook