> > Verbouwing Centraal Museum te Utrecht

Verbouwing Centraal Museum te Utrecht

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-01-2014 - Het Centraal Museum in Utrecht gaat verbouwen om de bezoekersvoorzieningen en toegankelijkheid te verbeteren en het tentoonstellingsoppervlak te vergroten.

De herinrichting van het Centraal Museum is ontworpen door Soda +. De plannen voorzien in het verbeteren van de bezoekersvoorzieningen zoals horeca, entree, winkel en auditorium; het vergroten van de expositieoppervlakte; het optimaliseren van de verhuurruimte en het creƫren van een meer open en toegankelijke uitstraling van het museum.

Het gebouwencomplex wordt in fases verbouwd. Er is inmiddels een start gemaakt met de realisatie van de nieuwe ruimte voor verhuur. Deze zal in het voorjaar van 2014 opgeleverd worden. Daarna zal het nieuwe entreegebied gerealiseerd gaan worden. In de laatste fase wordt het dick bruna huis aangepakt. Met de oplevering daarvan eind 2015 is de herinrichting van het Centraal Museum voltooid. Gedurende de verbouwingen zullen soms delen van het museum niet toegankelijk zijn, maar nooit is het museum geheel gesloten voor publiek.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook