> > Stadhuis Grave in gebruik genomen

Stadhuis Grave in gebruik genomen

27-02-2008 - De Gemeente Grave en het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) zijn op 19 februari verhuisd naar het nieuwe Stadhuis, ontworpen door Erick van Egeraat. De Gemeente Grave deelt het pand met Woonmaatschappij Maasland en het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Het gebouw is onderdeel van het masterplan en studie openbare ruimte Grave dat EEA in 1998 heeft opgesteld. Het masterplan maakt onderscheid tussen de historische kern van Grave en de groene buitenruimte van de oude vesting. Het gebouw is gesitueerd op de plek van de voormalige vestingwal tussen stadskern en buitenruimte en toont karakteristieken van beide.

Deze overgang uit zich volgens Erick van Egeraat in zijn ontwerp: "Ik wilde het gebouw soepel in zijn omgeving laten voegen en tegelijkertijd goed toegankelijk maken voor het publiek. Wij hebben vooral natuurlijke materialen toegepast, zoals hout, natuursteen en een grasdak. Het ontwerp is zowel robuust als kleinschalig. Op die manier opent het Stadhuis zich naar de entree van de stad en het publiek."

Erick van Egeraat zegt dat hij is geïnspireerd door de voormalige stadswallen en steegjes van Grave: "Aan de voorzijde manifesteert zich het gebouw als een stadswal met het kantoor voor Woonmaatschappij Maasland als hoogste en markante punt; aan de achterkant ontstaat een beschermd binnenplein en wordt de uitstraling kleinschaliger."

De officiële opening van het gebouw zal later dit jaar plaatsvinden. In maart organiseert Woonmaatschappij Maasland een kijkmaand.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook