> > OMA ontwerpt woontoren met bioscoop in Manhattan

OMA ontwerpt woontoren met bioscoop in Manhattan

04-12-2007 - Slazer Enterprises, de ontwikkelaar van het New Yorkse project One Madison Park, gaat een alliantie aan met het Office for Metropolitan Architecture (OMA) en Creative Artists Agency (CAA) voor het ontwerp en de bouw van een woontoren met "Screening Room" bioscoop in Manhattan. OMA zal risicodragend in het project participeren.

De nieuwe toren komt aan Madison Square Park te liggen en zal 22 verdiepingen tellen. In de toren komt ook een zogenoemde Screening Room die door het bekende Hollywood agentschap CAA zal worden geprogrammeerd en gebruikt gaat worden voor het testen van films voor publiek, premières, previews en ontvangsten. De toren zal naast de bioscoop 21 zeer luxe appartementen bevatten met een totaal oppervlak van 5.800 m² en naar verwachting in 2010 worden opgeleverd. De OMA toren maakt deel uit van het project One Madison Park dat bestaat uit twee luxe woontorens waarvan een al in aanbouw is. OMA oprichter Rem Koolhaas en Shohei Shigematsu, directeur van OMA New York, zullen het project leiden.

"De samenwerking met OMA en CAA is uniek" aldus Ira Shapiro, medeoprichter van Slazer Enterprises, de ontwikkelingsmaatschappij die het project uitvoert. "Wij bieden onze klanten de kans om in OMA's eerste woontoren in New York te wonen en gebruik te maken van de exclusieve CAA Screening Room in hun eigen gebouw". CAA is een toonaangevend Hollywood agentschap dat op verschillende gebieden zoals film, televisie, muziek, theater, video games, design en sport actief is. Zij werken onder andere voor John Cleese, Hillary Swank, Donald Trump, Sydney Pollack en Cindy Crawford.

OMA zal risicodragend in het project participeren. Een substantieel deel van haar honorarium is afhankelijk van de uiteindelijke winst uit de verkoop van het project. "Voor OMA is dit voor het eerst dat we op een dergelijke financiële basis participeren. We delen zo mee in de meerwaarde die ontwikkelaars aan een project geven door het door OMA te laten ontwerpen", aldus managing partner Victor van der Chijs.

Het is niet de eerste toren die OMA voor Manhatten ontwierp. De ontwerpen voor het Sphinx Hotel en het Welfare Place Hotel in de jaren zeventig en het Astor Place Hotel begin deze eeuw, in samenwerking met Herzog & de Meuron, werden niet uitgevoerd.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook