> > Erick van Egeraat ontwerpt stadscentrum Unaizah

Erick van Egeraat ontwerpt stadscentrum Unaizah

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-08-2014 - (Designed by) Erick van Egeraat mag een masterplan en een aantal gebouwen voor het stadscentrum van de stad Unaizah in Saoedi-Arabië uitwerken. Het centrum wordt in de komende tien jaar gerealiseerd.

impressies: (designed by) Erick van Egeraat

Het centrum beslaat 58 hectare en wordt omringd door aantrekkelijke dadelpalmplantages die de stad Unaizah een sterke identiteit geven. Het centrum bestaat nu uit grote open ruimtes die voornamelijk worden gebruikt voor parkeerplaatsen, winkels, woningen, moskeeën en een groot, centraal gelegen winkelcentrum.

Dit project is het eerste project van (designed by) Erick vanEgeraat in het Midden-Oosten. Het voorstel dat Erick van Egeraat en zijn team verder uitwerken wordt de komende tien jaar uitgevoerd.

Het eerste onderdeel van dit plan wordt een nieuwe, vierbaans ringweg die een duidelijk gedefinieerd ovaalvormig stadscentrum omcirkeld. Het centrum heeft een diameter van 800 meter (Oost-West) bij 920 meter (Noord-Zuid). Verder zal een Noord-Zuid gerichte hoofdweg het project ondergronds doorkruisen. Dit nieuwe en efficiënte verkeer- en parkeersysteem verbetert de toegankelijkheid van het stadscentrum, en ontlast het geheel van bovengronds verkeer. De ringweg is momenteel in aanbouw.

De bovengrondse publieke ruimtes binnen deze ringweg worden herontwikkeld tot voetgangersgebied. Het gebied zal verschillende straatprofielen en organisch ontworpen overgangen tussen stegen, straten en pleinen krijgen om een aantrekkelijke menselijke schaal gecreëerd. Dadelpalmen en stadsmeubilair zorgen voor de nodige bescherming tegen de zon.

Bestaande gebouwen worden geïntegreerd in het nieuwe masterplan en Erick van Egeraat ontwerpt de ontwerpenveloppe voor nieuwe gebouwen.

(Designed by) Erick van Egeraat ontwerpt verder ongeveer 70.000 m² aan winkelgebieden voor mannen en vrouwen, goudmarkt, appartementen en kantoren worden ook uitgevoerd. Deze gebouwen vormen een kader om het centrale plein voor de moskee, waarmee het plein het centrum van het project markeert.

De gesloten gevel van het bestaande winkelcentrum in het centrum van het project wordt vernieuwd, met vegetatiegevels en watervallen. De nieuwe gevelpatronen zijn geïnspireerd op traditionele architectuur, om zorg te dragen op een harmonieuze identiteit voor het gehele stadscentrum.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook