> > AttB wint ontwerpwedstrijd Broeinest

AttB wint ontwerpwedstrijd Broeinest

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-10-2014 - Atelier to the Bone (AttB) heeft de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe concept Broeinest gewonnen. Broeinest, een initiatief van Baars & Bloemhoff, opent op 8 januari haar deuren als multifunctionele ontmoetings- en samenwerkingsplek op de begane grond van het Glasgebouw op de Strijp-S in Eindhoven.

Broeinest biedt in een ruimte van zevenhonderd vierkante meter gratis flexplekken voor (interieur)architecten en andere creatieve ondernemers en speelt daarmee in op de sociale, ecologische en economische veranderingen. Door flexwerken moeten werkplekken steeds beter ontworpen zijn en meervoudig ruimtegebruik moet mogelijk zijn. Broeinest is een ruimte die zich die zich aanpast aan de behoefte van haar gebruikers, de (interieur)architecten en creatieve ondernemers. Zo kan het dienen als werkplek, ontmoetingsplek, atelier, showroom voor ontwerpen en innovatieve materialen, en in het weekend als ruimte voor workshops.

Het jonge architectencollectief AttB begreep de ontwikkeling waar Broeinest op inspeelt en diende naar aanleiding van de ontwerpwedstrijd voor de gehele benedenverdieping van het Glasgebouw een interieurontwerp in. “Ons ontwerp is geïnspireerd op de magazijnstellingen van Philips die vroeger in het Glasgebouw stonden. Ons ontwerp bestaat uit een multifunctioneel meubel dat gemaakt is uit computergestuurd gefreesd plaatmateriaal. Hierdoor kan het makkelijk ge(de)monteerd worden. Het is eenvoudig in gebruik en open voor veranderingen, net als Broeinest,” aldus Jeroen van Aerle en Beerd Gieteling van AttB.

Bart Dekkers, directeur van Baars & Bloemhoff en initiatiefnemer van Broeinest: “Het belangrijkste doel van Broeinest is het faciliteren van de (interieur)architect en de creatieve maker uit de regio Eindhoven. Met het dynamische voorstel van AttB wordt interactie gestimuleerd. Het samenwerken, informeren en presenteren van ontwerpen, ideeën en materialen staat erin centraal en sluit dus perfect aan op de activiteiten die Broeinest wil faciliteren.”

De jury van de ontwerpwedstrijd stond onder leiding van oprichter van ontwerpbureau M+R interior architecture, Hans Maréchal, en eigenaar van ontwerpstudio voor interieurarchitectuur en ruimte vormgeving, Gabor Disberg.

Broeinest is een initiatief van Baars & Bloemhoff in samenwerking met Interface, Forbo en DRT Gietvloeren. Tijdens de Dutch Design Week (18 tot 26 oktober) zal de ruimte waar Broeinest in januari geopend wordt voor het eerst worden opengesteld voor publiek. Samen met alle partners wordt op de locatie een selectie aan innovatieve vloer- en plaatmaterialen getoond. Verder zal de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten uit Den Haag eindwerken van studenten exposeren en zal illustrator, wannabe tattoo-artiest en grafisch ontwerper Thomas Brouwer volgens een nieuwe methode live tatoeëren op een bijzondere plek.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook