> > Goedkeuring renovatie Convention Centre Miami

Goedkeuring renovatie Convention Centre Miami

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-11-2014 - Het Miami Beach Design Review Board keurt het ontwerp voor de renovatie van het Convention Centre en het ontwerp voor de openbare ruimte, inclusief een toonaangevend 2,4 hectare groot park en parkpaviljoen ontworpen door West 8, anoniem goed.

In 2013 won OMA van BIG de competitie voor een omvangrijk plan voor het Convention Centre en de omgeving. Het stadsbestuur van Miami Beach zag echter begin dit jaar af van de realisatie van deze plannen en er werd een nieuw voorstel ontwikkeld.

Fentress Architects leidt het 500 miljoen dollar kostende ontwerp voor de renovatie van het Convention Centre, Arquitectonica ontwerpt de façades voor het gebouw en West 8 leidt het ontwerp voor de openbare ruimte en het parkpaviljoen.

Gesitueerd op de kruising van verschillende woonwijken, de New World Symphony campus, Miami Beach Botanische tuin, en Lincoln Road, zal het vernieuwde 16ha. grote Convention Centre gebied de dagelijkse ervaring van zowel bewoners, als deelnemers van conventies in grote mate verbeteren. Tegelijkertijd met het compleet gerenoveerde Convention Centre wordt bijna 5 hectare nieuwe openbare ruimte toegevoegd aan de buurt, die het gebouw opnieuw verbindt met de wijken en zorgt voor een schaduwrijke, relaxte, groene ruimte. Lid van het Design Review Board, Edgar Sarli, gaf aan dat het park ontwerp “deze plaats tot een paradijs zal maken. Ik ben blij om hier in de buurt te wonen en dat het voor mij mogelijk zal zijn dit park te beleven.”

Het terrein bij het Convention Centre dat momenteel bestaat uit 2,4 hectare parkeervoorzieiningen wordt getransformeerd tot een nieuw park van wereldformaat, met een beplanting die de unieke flora en botanische rijkdom van Miami Beach laat zien, voegt 175 nieuwe, schaduw gevende bomen toe en biedt flexibel te gebruiken grasvelden. Er is een gedenkteken voor veteranen ontworpen dat naadloos aansluit op de parksfeer, terwijl het een ereplaats toevoegt en het unieke verhaal verteld van de veteranen van Miami Beach.

Het parkpaviljoen biedt ruimte aan een elegant restaurant en publieke facaliteiten. De hoge paraplu’s en glas over de gehele lengte van het voor het programma gereserveerde gedeelte voorzien in een transparante visuele verbinding door drie façades van binnen met het park.

De wegen van de woonwijken zijn vormgegeven als boulevards, en de opnieuw ontworpen Convention Centre weg vormt een belangrijke verbinding met Lincoln Road en een waardige afzetplaats voor taxi’s en bussen voor deelnemers van conventies.

Een ander nieuw park van 1.5ha. is aan de noordzijde van het Convention Centre gesitueerd. Het ontwerp van West 8 biedt een groot aantal schaduwbomen, een vlindertuin, een ballroomterras, een beplanting die de inheemse planten toont en fietsvriendelijke paden naar het Collins Canal. Uitzonderlijk, is dat een majestueuze Strangler Fig (Ficus) wordt behouden en gewaardeerd als karakteristiek kenmerk in dit park.

De start van de renovatie van het Convention Centre is gepland op 15 december na Art Basel. De renovatie zal klaar zijn in 2017 en het park zal openen in 2018.

Recent Architectuur Nieuws

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

(07-01-2016) - Robbrecht en Daem ontwerpen VRT-gebouw

(07-01-2016) - Ben van Berkel opent Arnhems architectuurjaar

(06-01-2016) - Huurcontract voor hotel Amsterdam RAI ondertekend

(06-01-2016) - Rotterdam presenteert gebiedsvisie Stadionpark

(06-01-2016) - Fonds voor verduurzaming monumentale scholen

(04-01-2016) - Recensie: People Place Purpose

(31-12-2015) - Het Valkhof toont bijzondere architectuurboeken

© Architectuur.ORG - 1999 - 2016 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook