> > Genomineerden Betonprijs 2007 bekend gemaakt

Genomineerden Betonprijs 2007 bekend gemaakt

24-10-2007 - Deze week heeft de jury van de Betonprijs de genomineerden in de diverse categorieën van de Betonprijs 2007 bekend gemaakt. Uit de in totaal 107 deelnemende projecten die voor deze 15e editie van de felbegeerde Betonprijs meededen, heeft de jury in elk van de vijf categorieën drie genomineerden geselecteerd. Op 14 november aanstaande zullen de winnaars tijdens het tweejaarlijke Betonprijsdiner in de St. Laurenskerk in Rotterdam bekend worden gemaakt.

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het overkoepelende en coõrdinerende orgaan binnen de betonindustrie (beton)bouw, en viert in 2007 zijn derde lustrum. Deze week heeft de jury uit de 107 ingezonden projecten 15 Betonprijs-genomineerden geselecteerd in de categorieën Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bruggen & Viaducten, Constructies in de Waterbouw en Uitvoering. Deze laatste, de voormalige Stubeco Uitvoeringsprijs, is dit jaar voor het eerst toegevoegd aan de verkiezing.

"Het aantal deelnemende projecten is dit jaar groot en de kwaliteit ervan is bijzonder hoog," verklaart Peter Keur, juryvoorzitter van de Betonprijs 2007. "Nederlandse ingenieurs blijken innovatief te zijn op het gebied van techniek, materiaal toepassing en uitvoeringslogistiek. Innovatieve toepassingen komen tijdens deze jubileumeditie van de Betonprijs zo vaak voor dat het bijna vanzelfsprekend wordt."

De genomineerden voor de Betonprijs 2007 in de categorie Woningbouw (22 inzendingen) zijn de Vesteda Toren te Eindhoven (Jo Coenen & Co), Woonhuis familie Van Esch in Tilburg en een - Villa te Beekbergen. De genomineerden in de categorie Utiliteitsbouw (48 inzendingen) zijn het Atlasgebouw van de Universiteit Wageningen (van den Oever, Zaaijer & Partners), het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum (Neutelings Riedijk Architecten) en het Cultureel Jongerencentrum Dynamo in Eindhoven (diederendirrix). De genomineerden voor de Betonprijs 2007 in de categorie Bruggen & Viaducten (18 inzendingen) zijn het Viaduct Beatrixlaan in Den Haag, de bruggen in het Zuiderpark, Oldegaarde Rotterdam (DP6 architectuurstudio) en het Stadsbalkon Groningen. De genomineerden in de categorie Constructies in de Waterbouw (7 inzendingen) zijn De HSL Zuid van de Belgische grens tot Amsterdam, de KW17 Tunnel Rodenrijse Vaart N470 en XBLOC® toegepast in de pier van de Ierse vissershaven Port Oriel. De genomineerden in de categorie Uitvoering (16 inzendingen) zijn Diepwanden Euromaxkade, Woontoren Porthos in Eindhoven en Vingerpier 4.

De winnaars van de Betonprijs 2007 in de diverse categorieën worden op 14 november aanstaande tijdens het Betonprijsdiner in de St. Laurenskerk in Rotterdam bekendgemaakt door Peter Keur, de juryvoorzitter, en de heer Lucas Bolsius, locoburgemeester van Rotterdam.

De Betonprijs is een initiatief van de Betonvereniging en wordt ondersteund door Cement & Beton Centrum, BFBN Betonproducten, de VOBN, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het NVLB en Hurks Beton. De jury van de Betonprijs 2007 bestaat uit voorzitter Peter Keur (Directievoorzitter FGH Bank N.V.), Hans van Heeswijk (Hans van Heeswijk Architecten), prof.ir. Cees Kleinman (Hoogleraar faculteit Bouwkunde TU Eindhoven), Romeo Malizia (Algemeen Directeur Ballast Nedam Infra), ing. Jan Nikken (Directeur Haverkort Voormolen BV), ir. Hans Ramler (BAM Infra, Multiconsult bv), prof.dipl.ing. Jan Vambersky (Directeur Corsmit Raadgevend Ingenieursbureau, Hoogleraar TU Delft - faculteit Civiele Techniek) en secretaris ir. Dick Stoelhorst (Directeur Betonvereniging).

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook