> > Rosbottom nieuwe hoogleraar Bouwkunde Delft

Rosbottom nieuwe hoogleraar Bouwkunde Delft

25-06-2015 - Met ingang van 15 juli 2015 is Daniel Rosbottom de nieuwe hoogleraar van de leerstoel Interieur van de faculteit Bouwkunde. Deze leerstoel richt zich op openbare stedelijke binnenruimtes als essentiële component van de moderne stad.

Met ingang van 15 juli 2015 is Daniel Rosbottom de nieuwe hoogleraar van de leerstoel Interieur van de faculteit Bouwkunde. Deze leerstoel richt zich op openbare stedelijke binnenruimtes als essentiële component van de moderne stad.

In het onderwijs en onderzoek bij de leerstoel Interieur wordt onderzocht hoe openbare stedelijke binnenruimtes een katalysator voor architectuur kunnen zijn, in plaats van een toevoeging achteraf. Er wordt gekeken naar de rol van binnenruimtes, niet alleen als intrinsieke component van de moderne stad, maar ook als voorloper voor het in bredere zin ervaren en begrijpen ervan. De leerstoel kijkt naar de bewoning en naar het karakter van binnenruimtes, zowel bij nieuwe als bij bestaande gebouwen, waardoor de grotere en complexere structuren van de stad voor de burger waarneembaar en beschikbaar kunnen worden.

Daniel Rosbottom combineert al jaren op excellente wijze wetenschap en praktijk op internationaal niveau. Zijn benoeming onderstreept de voortdurende internationale focus van de leerstoel en bouwt voort op de sterke positie die door emeritus hoogleraar Tony Fretton is opgebouwd. Professor Fretton: “Daniel is de juiste persoon om de leerstoel te leiden in de volgende fase van de ontwikkeling, want hij combineert praktijkervaring op hoog niveau met een sterk gevoel voor ideeën en uitstekende academische managementvaardigheden.” Als hoogleraar zal Daniel met zijn profiel van zowel bekend praktijkman als architectuurcriticus bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van het vakgebied. Hij combineert schrijven over architectuur met ontwerponderzoek op velerlei schalen, met aandacht voor binnenruimtes, gebouwen, stedelijke ruimtes en landschappen. Zijn werk sluit naadloos aan op het profiel van de leerstoel Interieur.

Daniel Rosbottom is sinds 2008 hoofd van de School of Architecture and Landscape aan de Kingston University in Londen en sinds 2000 directeur van het internationaal georiënteerde bedrijf DRDH Architects. In 2015 won DRDH Architects de prestigieuze Noorse Statens Byggeskikkpris (Staatsprijs voor architectuur) met het project voor Stormen, een concertzaal en bibliotheek in de Noorse stad Bodø. Het bedrijf heeft ook een prijs gewonnen met een project voor een bejaardentehuis en gemeenschapscentrum in het Belgische Aarschot, dat dit jaar zal worden voltooid. Het is tot stand gekomen in samenwerking met het beroemde Vlaamse architectenbureau de vylder vinck taillieu, dat al lang met de leerstoel samenwerkt.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook