> > Bouw P&R parkeergarage bij station Zutphen

Bouw P&R parkeergarage bij station Zutphen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-10-2015 - MoederscheimMoonen architects ontwerpt voor Continental Car Parks een P&R parkeergarage met een capaciteit van 375 parkeerplaatsen in Zutphen.

De parkeergarage wordt gebouwd in de nieuwe wijk Noorderhaven, direct ten noorden van het door Hermanus Schelling (1888 - 1976) ontworpen station.

MoederscheimMoonen: "De parkeergarage heeft een sterke referentie aan de historische pakhuizen die Hanzestad Zutphen zijn bijzondere karakter geven. Het is nadrukkelijk ontworpen als een visitekaartje voor de stad waarbij de houtlamellen-gevelelementen zorgen voor een menselijke schaal en een prettig verblijfsklimaat. Het parkeergebouw staat in het teken van licht, lucht en ruimte en is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling."

Het programma omvat 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling van 650 vierkante meter. De parkeergarage krijgt twee wokkelvormige hellingbanen, wat zorgt voor een uniek aanzicht. Om het gebouw zo naadloos mogelijk in te laten passen in zijn bestaande omgeving is op de plintgevel van het pa(r)khuis een bijzondere vlechtmethode toegepaste die de oude stadsplattegrond van Zutphen verbeeldt. Aan de zijde waar de parkeergarage aansluit op het openbaar gebied wordt een grote fietsenstalling gepositioneerd. Gezien het gebruik van de parkeergarage en fietsenstalling wordt de gevel continu verlicht met led verlichting.

De nieuwe parkeergarage is ontwikkeld door Continental Car Parks in samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam. Het Design and Build project wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello. Het interieur voldoet daarbij aan de hoogste eisen uit de ESPA (European Standard Parking Award). De parkeergarage is ontworpen met de mogelijkheid tot uitbreiding in toekomst. “Wij zijn buitengewoon trots op deze bijzondere opdracht en het ontwerp kan meedingen naar de hoogste architectuurprijs”, aldus Jeroen Drenth van Continental Car Parks. Onlangs heeft Continental Car Parks voor de NS een parkeergarage gerealiseerd in Elst en wordt er nog een nieuwe parkeergarage gerealiseerd voor de NS in Den Bosch.

Recent Architectuur Nieuws

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

(07-01-2016) - Robbrecht en Daem ontwerpen VRT-gebouw

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook