> > Opening nieuwbouw Kees Boekeschool in Bilthoven

Opening nieuwbouw Kees Boekeschool in Bilthoven

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-11-2006 - Donderdag 9 november is in Bilthoven het nieuwe schoolgebouw van de Werkplaats Kindergemeenschap, de "Kees Boekeschool", geopend. De nieuwbouw, ontworpen door Snelder Architecten uit Hilversum, lijkt in weinig op een traditionele school en geeft een nieuwe, hedendaagse expressie aan de oorspronkelijke onderwijsfilosofiëen van de oprichters: Kees en Betty Boeke.

Afbeelding van de Kees Boekeschool door Snelder Compagnons.

Het ontwerp van Snelder achitecten is voor de Nederlandse scholenbouw zeer opvallend, geen gestapelde klaslokalen, maar een veelzijdigheid van in elkaar overgaande ruimtes die een grote vrijheid van gebruik genereert. Het gedachtegoed van Kees Boeke vormt nog steeds de leidraad van de huidige Werkplaats. Dit heeft ertoe geleid dat in het nieuwe gebouw het klassikale onderwijs is verlaten en vervangen door onderwijs in teams en "domeinen". Dit zijn ruimten voor ieder 75 tot 80 werkers, per twee domeinen begeleid door een team medewerkers. Het gebouw bestaat uit circa 9.200 m² faciliteiten voor VMBO-Tl, HAVO, Atheneum en Gymnasium. Naast de "leerdomeinen" (lokalen) zijn er ruimten opgenomen voor creatieve vakken, muziek, drama, koken, laboratoria voor biologie, natuur- en scheikunde, een mediatheek,een kantine en een eigen theaterzaal.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook