> > Hoogste punt FiftyTwoDegrees te Nijmegen

Hoogste punt FiftyTwoDegrees te Nijmegen

16-12-2005 - Op 20 december wordt het hoogste punt van FiftyTwoDegrees gevierd. Het 86 meter tellende gebouw is een ontwerp van Mecanoo architecten en heeft een prachtig uitzicht over het Goffertpark. Het startsein voor de bouw werd gegeven op 25 mei jongstleden. Begin 2007 is de oplevering van de kantoortoren met een parkeergarage onder het grasdak gepland. Een deel van de gevel met verspringende gevelopeningen, uitgevoerd in zwart geanodiseerde gevelpanelen en glas, is al zichtbaar.

FiftyTwoDegrees is een omvangrijk project dat gaat bijdragen aan de regionale, nationale en internationale kenniseconomie. Het ambitieuze kenniscentrum creëert een omgeving waar technologie (gelieerd aan de halfgeleiderindustrie, multimedia en ICT), business en lifestyle samengaan. In deze context kunnen nieuwe netwerken en allianties ontstaan en is er ruimte voor dialoog tussen producent en consument. Het resultaat: innovatieve ideeën en producten. Het centrum gaat bovendien de uitwisseling van kennis en creativiteit tussen productontwikkelaars, kennisinstituten en ondernemers faciliteren in een open podium. Het kenniscentrum is onderdeel van een grootschalig masterplan rond de Neerbosscheweg met kantoren en retail, horeca- en uitgaansgelegenheden, parkeervoorzieningen en een nieuw wegennetwerk.

Het multifunctionele complex, dat over de Neerbosscheweg wordt gebouwd, verbindt de Philipslocatie met het noordelijk gelegen Goffertpark. De glooiende, groene omgeving wordt via een opgetild grasdak voortgezet in het complex. Deze landschappelijke verbinding vormt de drager van een geknikte kantoortoren, een congresgebouw en een hotel- en appartementengebouw. Onder het grasdak liggen de parkeergarage, de expeditieruimtes en een overdekte Plaza met vier verschillende buitenterrassen. De hier gelegen horecagelegenheden, winkels en fitnessruimtes zijn vrij toegankelijk voor publiek. Boven de Plaza zweeft het organisch vormgegeven congresgebouw. Het biedt plaats aan vijfhonderd bezoekers van internationale seminars, concerten of theatervoorstellingen.

De ontwikkeling en bouw van FiftyTwoDegrees worden gerealiseerd door ICE ontwikkeling en Ballast Nedam Bouw. De oplevering van het tweede gedeelte is gepland in 2010.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook