> > Architect Jeroen van Schooten kandidaat voorzitter BNA

Architect Jeroen van Schooten kandidaat voorzitter BNA

20-09-2005 - De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) meldt dat door het bestuur Jeroen van Schooten kandidaat is gesteld als voorzitter van de BNA. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 9 december van de BNA zal er worden beslist over de benoeming. De BNA zal dan afscheid nemen van de huidige voorzitter Kees van der Hoeven.

Jeroen van Schooten (1960) studeerde aan de HTS in Utrecht, de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en de Academie van Bouwkunst in Arnhem waar hij in 1991 zijn opleiding tot architect voltooide. In 1984 startte hij met Roberto Meyer in Amsterdam een eigen bureau onder de naam Meyer en Van Schooten Architecten.

Het bekendste ontwerp van Meyer en Van Schooten is het schoenvormige ING kantoor aan de Zuid-as in Amsterdam. Het bureau dat actief is op een breed werkterrein verwierf internationale faam met dit gebouw en onder meer het kantoorgebouw van KEMA. Het bureau realiseerde woningbouwprojecten op verschillende locaties in het land, zoals in de Aker en op het Java eiland in Amsterdam en Monnikenhuizen in Arnhem. Op dit moment wordt onder meer gewerkt aan de renovatie en uitbreiding van New Babylon in Den Haag, aan woningbouwprojecten in Rotterdam en op IJburg in Amsterdam, de bibliotheek in Almere en, in samenwerking met Benthem Crouwel en West 8, aan het nieuwe Centraal Station in Rotterdam.

Met de voordracht van Jeroen van Schooten neemt het bestuur het advies van de vertrouwenscommissie over. De vertrouwenscommissie bestond uit de beide vice-voorzitters van de BNA Robert Albers, Rob Budding en directeur Marie Héléne Cornips. De vertrouwenscommissie heeft in brede kring gepolst welke gedachten er leefden over de invulling van het voorzitterschap. Op basis van een profiel zijn onder andere de BNA-kringen gevraagd geschikte kandidaten te noemen.

Het BNA-bestuur is gelukkig dat Jeroen van Schooten bereid is de kandidatuur te aanvaarden. Het meent dat hij goed in staat zal zijn het vernieuwingsproces van de BNA verder vorm en inhoud te geven. Door de leden en de buitenwacht wordt hij herkend als architect. Hij staat met beide benen in de dagelijkse praktijk en spreekt verschillende generaties van architecten aan. Om die redenen is hij een uitstekende representant van de beroepsgroep van architecten.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook