> > Mauritshuis presenteert voorlopig ontwerp

Mauritshuis presenteert voorlopig ontwerp

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-06-2010 - Vandaag is het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van het Mauritshuis gepresenteerd. De presentatie vond plaats in Plein 26, het tegenover het Mauritshuis gelegen pand in Den Haag. Het ontwerp verbindt dit art-decogebouw met het classicistische stadspaleis door middel van een ondergrondse foyer. Hierdoor verdubbelt het oppervlak van het museum en nemen de mogelijkheden toe.

Het voorlopig ontwerp: een doorsnede en vogelvlucht (beeld Hans van Heeswijk architecten).

Het voorlopig ontwerp van architect Hans van Heeswijk doet recht aan de internationale allure van het Mauritshuis. De voorzieningen worden uitgebreid met een nieuwe tentoonstellingszaal, een auditorium voor lezingen en congressen, en een educatieve ruimte voor kinderen. De entree komt op het voorplein en geeft het Mauritshuis een open uitstraling. De museumwinkel en het café worden geheel vernieuwd. Licht en helderheid zijn toonaangevend in het voorlopig ontwerp.

De uitbreiding maakt de top van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw toegankelijker voor iedereen, door meer ruimte en mogelijkheden te creëren. Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis: “De uitbreiding bereidt het museum voor op de wensen en eisen van de 21ste eeuw, terwijl zijn karakteristieke intieme sfeer behouden blijft.”

In de 17de eeuw verrees aan de Hofvijver in hartje Den Haag een stadspaleis, ontworpen door Jacob van Campen. Bijna 400 jaar later is het Mauritshuis een museum van internationale excellentie. De fameuze collectie Hollandse en Vlaamse meesters uit de 17de eeuw, waaronder Het meisje met de parel van Vermeer en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, wordt jaarlijks bezocht door ruim 200.000 mensen uit de hele wereld.

Medio 2014 zijn de werkzaamheden gereed.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook