> > JOC in Bergen op Zoom door Versseput Architecten

JOC in Bergen op Zoom door Versseput Architecten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-01-2011 - Vrijdag 14 januari zal het nieuwe jongeren ontmoetingscentrum (JOC) in Bergen op Zoom feestelijk geopend worden. Het centrum is ontworpen door Versseput Architecten.

Doelstelling van het JOC is dat jongeren elkaar ontmoeten en samen activiteiten ontwikkelen. Het JOC is samen met een poppodium en een werkervaringsplaats van het ROC Zoomvliet College in een rijksmonument is gevestigd. Versseput Architecten heeft een centrale rol gespeeld in de nauwe samenwerking tussen de toekomstige gebruikers en de afdeling Welzijn en Zorg van de gemeente Bergen op Zoom. Het op maat gemaakte JOC is hierdoor een eigentijdse en volwaardige ontmoetingsplek geworden voor jongeren van 13 tot 23 jaar.

Versseput Architecten heeft bij het ontwerp vooral ingezet op de doelgroep en het authentieke karakter van de voormalige militaire manage, het zogeheten Gebouw T. Dit is enerzijds terug te zien in de energieke uitstraling en robuuste, slijtvaste materialen van het JOC. Anderzijds is de monumentale entree van Gebouw T intact gelaten en is de verbinding met het verleden zichtbaar. Verder is het JOC bijzonder geworden doordat Versseput Architecten ook het meubelontwerp heeft gedaan. De integratie van interieur- en meubeldesign heeft de ruimtes tot een herkenbaar en integer geheel gemaakt.

Donderdag 20 januari zal tevens het poppodium in Gebouw T geopend worden. Dit is eveneens ontworpen door Versseput Architecten. Hiermee toont het bureau wederom een project dat recht doet aan de vaak complexe wensen van popcultuur en architectuur. Andere projecten die Versseput Architecten in de afgelopen 10 jaar heeft gerealiseerd op het vlak van (pop)cultuur, zijn de huisvesting van RASA wereldculturencentrum in Utrecht, jeugdtheaterhuis de Berenkuil in Utrecht en poppodium De Nieuwe Nor in Heerlen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook