> > Mooiste Trap van het Jaar 2011 in Amsterdamse villa

Mooiste Trap van het Jaar 2011 in Amsterdamse villa

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-12-2011 - De trap in een Amsterdamse woning aan de Nieuwe Herengracht is uitgeroepen tot 'Mooiste Trap van het Jaar 2011'. De woning (met trap) is een ontwerp van Mark Fuller Architects uit Enkhuizen.

Architect Mark Fuller vertelt over het project: “De villa heeft al verschillende functies gehad, van pakhuis tot bioscoop. Wij hebben de villa volledig gestript en vanaf de grond opgebouwd. Op de begane grond is door middel van verschillende muren en donkere wanden een moderne en karakteristieke sfeer gecreëerd. Door de vele ramen en de lichte muren zijn de verdiepingen een stuk lichter en stralen ze veel huiselijkheid uit. Zo ontstaan een aantal prachtige en sfeervolle ruimtes in een veelzijdige woning.

Genomineerd voor de prijs waren verder trappen in opticien Villa Optica in Apeldoorn (Bleeker Concepts), het kantoor van Floricultura te Heemskerk (Bregman Bouw, Interieur & Vormgeving) en het Stadskantoor Raakspoort te Haarlem (Döll Architecten).

Dit jaar vond de verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ voor de elfde keer plaats. Jaarlijks nomineert een vakkundige jury een aantal trappen met een bijzondere uitstraling. Uiteindelijk werd de winnaar dit jaar bepaald via een verkiezing op Facebook en de website www.trappen.info. De verkiezing ‘Mooiste Trap van het Jaar’ is een initiatief van EeStairs. Deze organisatie ontwerpt en realiseert wereldwijd designtrappen voor architecten, bedrijven, instellingen en particulieren.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook