> > BAM en ReddeKuip finalisten voor De Kuip

BAM en ReddeKuip finalisten voor De Kuip

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

02-04-2014 - De Kuip wordt vernieuwd door stichting Red de Kuip of het Feyenoord Founders Consortium van bouwbedrijf BAM. De verkenners komen eind op 25 april met het definitieve advies.

De impressies van de plannen van BAM en ReddeKuip

Volgens verkenner Van Sluis leveren deze 2 plannen financieel het minste risico op voor de voetbalclub en de stad. Het ontwerp van BAM kost 196 miljoen euro, het voorstel van ReddeKuip met bouwbedrijf Besix 206 miljoen euro. BAM realiseerde in de jaren negentig de vernieuwing naar ontwerp van ZJA. Beide plannen voorzien in een schuifdak en zo'n 70.000 plaatsen.

Joris Molenaar van ReddeKuip zegt in een reactie op Radio Rijnmond: "Dit is een fantastische overwinning. We willen ons doel bereiken om Feyenoord een stap verder te brengen met behoud van de Kuip. Nog een ronde te gaan en we gaan er voor."

De verkenners hebben het voorstel gisteren gepresenteerd aan de supporters. Deze staan achter de keuze voor deze twee ontwerpen.

De plannen van VolkerWessels met MVSA, hoogleraar Hennes de Ridder met Benthem Crouwel, designed by Erick van Egeraat, KCAP Architects&Planners en ZJA vielen af.

De komende weken zullen de verkenners met de twee overgebleven partijen verder werken aan het ontwerp, de bouwkosten, het bouwproces, de financiering en de exploitatie. In dezelfde periode zullen de verkenners de gesprekken met de belanghebbenden alsmede met de politiek gaan intensiveren teneinde een zo groot mogelijk draagvlak te krijgen voor het beste plan voor een toekomstige huisvesting van Feyenoord. Daarnaast zal overleg met de gemeente Rotterdam plaatsvinden over de investering in aansluitende infrastructuur en de optimale bijdrage van het vernieuwde stadion aan de gebiedsontwikkeling.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook