> > De finalisten voor de Heuvelinkprijs 2014

De finalisten voor de Heuvelinkprijs 2014

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-04-2014 - Er zijn zes projecten aangewezen als finalist voor de Heuvelinkprijs 2014, de architectuurprijs voor het beste Arnhemse gebouw. Dit is de vierde editie van de naar de Arnhemse stadsbouwmeester vernoemde prijs.

De finalisten voor de Heuvelinkprijs zijn Mariëndaal Centre of Excellence van Group A, MFA Klarendal van De Zwarte Hond, Modez van Nexit Architecten, Rozet van Neutelings-Riedijk Architecten, bloemenkiosk De Stek van studiokeesmarcelis en woningbouwproject Zwaluwpark van Mecanoo.

Voor deze editie konden Arnhemse bouwprojecten worden voorgedragen die in de periode 2012-2013 zijn opgeleverd. Anders dan voorgaande edities is ditmaal geen onderscheid gemaakt tussen woning- en utiliteitsbouw. De Heuvelinkprijs 2014 kent een vakjuryprijs en een publieksprijs.

De genomineerden voor de Heuvelinkprijs 2014 waren: Arnhem Hal op Papendal – Hooper Architects; Deltakwartier – Buro Oost, Crepain, Galis, Dp6 en Maccreanor; Appartementencomplex ‘Floor’ – Wismans en De Jong; Gelders Archief – De Twee Snoeken; Haus Jungerius – Nexit Architecten; Hotel Modez – Nexit Architecten; In de Weerd – Van de Looi en Jacobs; Kids Jungle Burgers’ Zoo – Wiegerinck Architecten; Mariëndaal Centre of Excellence – Group A; MFA Klarendal – De Zwarte Hond; Plaats 2B – Hoogte Twee Architecten; Rozet – Neutelings Riedijk Architecten; Rijngemaal – Maas Architecten; Nieuwbouwappartementen Saksen Weimar – Braaksma en Roos; Bloemenkiosk De Stek – studiokeesmarcelis; Trainingsaccommodatie Vitesse – Geesink Weusten Architecten; Appartementencomplex Volkerakstraat – Dp6 en Galis; Zwaluwpark – Mecanoo  

De vakjury bestaat dit jaar uit Eric Frijters (Fabrications), Sylvia Karres (Karres en Brands Landschapsarchitecten) en Marten Wassmann (Benthem Crouwel Architecten). Zij heeft de longlist teruggebracht tot een shortlist van zes finalisten en zal hieruit de winnaar kiezen. Deze zes finalisten dingen ook mee naar de publieksprijs. Via de website van CASA kan men tot 30 april een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete gebouw. De Heuvelinkprijs 2014 zal op 12 juni aanstaande worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook