> > Winnaars Porsche Design Tower competitie Frankfurt

Winnaars Porsche Design Tower competitie Frankfurt

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

28-05-2015 - Duitse bureaus in de prijzen bij internationale Porsche Design Tower competitie.

De vier winnaars

De eerste prijs met een geldbedrag van 100.000 euro gaat naar Grüntuch Ernst Planungs­­gesell­­schaft uit Berlijn. De tweede tot en met vierde prijs zijn voor respectievelijk blauraum architekten, Hamburg (Prijzengeld: € 62.500), Meixner Schlüter Wendt, Frankfurt (€ 50.000) en, de enige bekende naam in het rijtje, Behnisch Architekten, Stuttgart (€ 37.500). De Porsche Deisgn Tower competitie was een besloten competitie waaraan diverse internationale bureaus deelnamen waaronder 3xn, Dominique Perrault, Delugan Meissl, MAD en Neutelings Riedijk.

De jury bestond uit de archi­tecten Michael Frielinghaus (Friedberg, Duitsland), Kees Christaanse en Karin Schmid (München), land­schapsarchi­tecten, vertegenwoordigers van de stad Frank­furt, Porsche Design Group en initiatiefnemers van de competitie P+B Planen und Bauen.

De Porsche Design Tower zal de bewoners een uitzonderlijke ruimtelijke ambiance met uitzicht op de skyline van Frankfurt en het Taunusberggebied bieden. Het programma omvat 150 tot 200 appartementen met een mengsel van verschillende complementaire woonconcepten. Deze omvatten Porsche Design Suites, volledig ingericht en exclusief ontworpen boutique appartementen, 1- tot 5-kamer appartementen, penthouse appartementen en twee verdiepingen tellende herenhuizen. Parkeerplaatsen bevinden zich in een ongewone multi-level parkeergarage met elektrische laadpalen en ruimte voor car-sharing.

Het project Porsche Design Tower Frankfurt zal worden uitgevoerd zodra de bouwvergunning is afgegeven. De start van de bouw en verkoop van de lancering is gepland voor het begin van 2016. Het project zal worden voltooid in het begin van 2018.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook