> > Erick van Egeraat presenteert plannen archipel in Zwarte Zee

Erick van Egeraat presenteert plannen archipel in Zwarte Zee

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-09-2007 - Erick van Egeraat heeft vrijdag op het International Investment Forum 2007 in Sochi zijn plannen voor Federation Island aan de President van de Russische Federatie, Vladimir Poetin gepresenteerd.

impressies van het ontwerp van EEA Architects.

Federation Island is een 330 hectare groot kunstmatige archipel, gelegen in de Russische Zwarte Zee voor de kust van de stad Sochi. Deze stad is in 2014 gastheer van de Olympische Winterspelen. De archipel is een geheel met zand opgespoten eilandengroep en biedt woningen, hotels, culturele, vrije tijds- en recreatieve faciliteiten. Federation Island, aangelegd in de vorm van Rusland, reflecteert de belangrijkste geografische eigenschappen van het land. De eilandwaterlijnen refereren aan het Russische riviernetwerk terwijl de grote bergen model staan voor het aangebrachte reliëf op de eilandengroep.

Federation Island bestaat uit zeven hoofdeilanden, aangevuld met meer dan een dozijn privé-eilanden en drie golfbrekereilanden. De zandstranden, duinen, weiden, kleine bossen en rivieroevers bieden genoeg verscheidenheid voor accommodaties uiteenlopend van strandhuizen, luxe villa's en appartementen tot duin-, rivier- en klifhuizen.

De vragen van president Poetin gingen vooral in op technische details en de uitvoeringsduur. Erick van Egeraat bevestigde dat de ervaring die Nederland heeft met het scheppen van nieuw land in de zee van pas zal komen bij dit project, dat hij als uniek in de wereld beschouwt.

Federation Island wordt gevestigd op ongeveer 15 kilometer van de stad Sochi en de regionale luchthaven Adler. De stad, de jachthaven, het vliegveld en het skieresort van Krasnaya Polyana zijn gemakkelijk te bereiken. Het gebied rondom Sochi heeft een vochtig subtropisch klimaat met een gemiddelde zomertemperatuur van 25 tot 28 graden Celsius.

Federation Island wordt ontwikkeld door M-Industries uit St. Petersburg en is ontworpen door Erick van Egeraat in samenwerking met de Nederlandse ingenieurs van Witteveen + Bos en Van Oord Dredging en Marine.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook