> > Bouwwerk: Kantoor Rijkswaterstaat Zeeland

Kantoor Rijkswaterstaat Zeeland

Locatie:

Het Groene Woud, Centrum, Middelburg

Coördinaten:

51°29'39'' N, 3°36'42'' O

Architect(en):

Paul de Ruiter

Architectenbureau('s):

architectenbureau Paul de Ruiter

Start ontwerp - Oplevering:

2000 - 2004

Typologie:

Overheid - Rijksoverheid

Opdrachtgever:

RGD Directie Projecten Zuid-West

Constructeur:

ABT Velp

Hoofdaannemer:

BAM Utiliteitsbouw

Brutovloeroppervlak:

11.835 m²

Inhoud:

40.450 m³

Literatuur:

Architectuur in Nederland - 2004-05, De Architect - 2005-3, BOUW - 2005-4, Smaak - 2002-8

Dit zilvergrijze kantoor voor Rijkswaterstaat is gesitueerd aan het Kanaal van Walcheren. Het meet 140 bij 16 meter en is 20 meter hoog. Het gebouw heeft 4 verdiepingen en staat op kolommen boven een parkeerplaats. De stramienmaat van het gebouw is 12 meter. De architect koos voor een horizontale geleding voor de gevel aan het kanaal. De andere langsgevel heeft een verticale opbouw.

In dit gebouw is veel aandacht voor duurzaam bouwen. Er wordt gebruik gemaakt van betonkernactivering en warmte- en koude opslag.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook