> > Bouwwerk: Snackbar Bram Ladage

Snackbar Bram Ladage

Locatie:

Binnenwegplein, Centrum, Rotterdam

Coördinaten:

51°55'05'' N, 4°28'40'' O

Architect(en):

Kees Christiaanse, Chiel van der Stelt

Architectenbureau('s):

KCAP architects & planners

Start ontwerp - Oplevering:

1990 - 1992

Opdrachtgever:

Bram Ladage Verse Patat

Constructeur:

D3BN

Hoofdaannemer:

Aannemingsbedrijf H.J. Herben

Brutovloeroppervlak:

56 m²

Inhoud:

215 m³

Bouwkosten:

0,4 miljoen euro

Literatuur:

Blikvanger op het Binnenwegplein, Het Vrije Volk, 20-11-1990; Bouwen met Staal, 1992-108; AD, 30-8-2021

Dit roestvrijstalen paviljoen heeft een U -vormige counter. Aan de achterzijde wordt het paviljoen afgesloten door een 5,5 meter hoog model van een Pepsi blikje. Hierin zijn de sanitaire ruimte en opslagruimte ondergebracht. De foto's van etenswaar onder de counter zijn gemaakt door Hans Werlemann.

Plannen uit 2021 van Bram Ladage waarbij de oorspronkelijke vorm zou verdwijnen gingen niet door. Het paviljoen is in 2022 heropend waarbij het interieur is gemoderniseerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook