> > Bouwwerk: Kantoor Centrale Onderlinge

Kantoor Centrale Onderlinge

Locatie:

Van Alkemaedelaan 700, Benoordenhout, Den Haag

Coördinaten:

52°6'12.86'' N, 4°19'1.89'' O

Architect(en):

Jan Wils

Start ontwerp - Oplevering:

1933 - 1935 / 1948 - 1949

Opdrachtgever:

Centrale Onderlinge Bedrijfsvereniging voor Ziekteverzekering

Hoofdaannemer:

Bataafsche Aannemingsmaatschappij

Literatuur:

Een eigen huis van de Centrale Onderlinge, Het Vaderland, 27-6-1934; Centrale Onderlinge in haar nieuwe gebouw, De Telegraaf, 27-6-1934

Monument:

Rijksmonument

Dit kantoor is gebouwd op de hoek van de Waalsdorperweg met de Van Alkemaedelaan. Het gebouw heeft een L-vormige plattegrond. De entreepartij op de hoek van het gebouw heeft de voor de Haagse School zo kenmerkende kubistische stapeling van bakstenen volumes. Voor het gebouw werden gele en rode baksteen gebruikt.

In 1948-49 is naar ontwerp van Wils een derde verdieping aan het bouwdeel aan de Van Alkemaedelaan toegevoegd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook