> > Bouwwerk: Hoofdgebouw TU/e / Atlas-gebouw

Hoofdgebouw TU/e / Atlas-gebouw

Locatie:

Den Dolech 2, TUe campus, Eindhoven

Coördinaten:

51°26'50.7"(N), 5°29'10.8"(O)

Architect(en):

Jaques Choisy, Sam Josua van Embden, Do Janne Vermeulen, Jeroen Wouter van Schooten (renov. / uitbr.)

Architectenbureau('s):

OD 205, Team V Architectuur

Start ontwerp - Oplevering:

1959 - 1963 / 2014 - 2019

Constructeur:

Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (renov.)

Hoofdaannemer:

NV Bouwbedrijf Brabant Oost (oorspr.) / Van Wijnen (renov.)

Brutovloeroppervlak:

41.500 m²

Op een in het werk gestorte tafelconstructie staat het verder rechthoekige gebouw met 10 verdiepingen achter vliesgevels. Op de begane grond is een langwerpige hal met glazen puien. Aan weerszijden zijn 2-laags bouwdelen tegen deze hal

aangeschoven. Het hele universiteitsterrein en ook dit gebouw is uitgezet op een moduulmaat die overeenkomt met de systeemplafonds die toen werden geleverd van 1,24 bij 1,24 meter.

De oorspronkelijke architecten ontwierpen ook het stedenbouwkundig plan voor het universiteitsterrein, de naast het hoofdgebouw gelegen Auditorium en W-hal en universiteitsgebouw Gemini. Het hoofdgebouw is met een netwerk van loopbruggen verbonden met naastgelegen gebouwen.

In 2019 is de renovatie van het gebouw voltooid waarbij het gebouw onder andere een nieuwe gevel kreeg en in het interieur een opvallende rode trap. Het project is winnaar van de Dirk Roosenburgprijs 2019.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook