> > Bouwwerk: Kantoor Volkswoningen

Kantoor Volkswoningen

Locatie:

Prins Alexanderlaan 201, Prinsenland, Rotterdam

Coördinaten:

51°55'53.0"(N), 4°33'45.9"(O)

Architect(en):

Dolf Dobbelaar, Herman de Kovel, Paul de Vroom

Architectenbureau('s):

DKV architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1992 - 1994

Opdrachtgever:

Stichting Volkswoningen

Constructeur:

ABT West

Hoofdaannemer:

Volker Bouwmaatschappij

Literatuur:

Architectuur in Nederland - jaarboek 1995-1996

Het kantoor voor voormalige woningbouwvereniging Volkswoningen ligt aan een druk kruispunt. Het gebouw is opgebouwd uit 4 in elkaar geschoven volumes met ieder een eigen materiaal. De gebruikte materialen zijn rode baksteen, zink en blauw stucwerk.

Uit de rode baksteengevel steekt op de eerste verdieping een raamstrook. De entree ligt iets terug ten opzichte van de rest van de gevel. Aan de noordzijde wordt het terrein afgesloten door een rode bakstenen muur. Aan de achterzijde heeft het gebouw een transparante gevel met houten kolommen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook