> > Bouwwerk: Hoofdkantoor AkzoNobel

Hoofdkantoor AkzoNobel

Locatie:

Beethovenstraat / Christian Neefestraat 2, Zuid-as, Amsterdam

Coördinaten:

52°20'24.4"N, 4°52'40.6"O

Architect(en):

Folkert van Hagen

Architectenbureau('s):

Group A

Start ontwerp - Oplevering:

2007 - 2016

Opdrachtgever:

AkzoNobel Technology & Engineering

Constructeur:

Hiensch Engineering

Hoofdaannemer:

Dura Vermeer

Brutovloeroppervlak:

16.500 m²

Op een strook tussen de Beethovenstraat en het Beatrixpark zijn 3 nieuwe panden gerealiseerd: het Sint Nicolaaslyceum (DP6 Architectuurstudio) en het kantoorgebouw voor Stibbe (Jo Coenen & Co). Direct aan de ringweg A10 ligt het hoofdkantoor van AkzoNobel. Op de begane grond is een kunstgalerie ondergebracht.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook