> > Bouwwerk: Regiokantoor Natuurmonumenten

Regiokantoor Natuurmonumenten

Locatie:

Levensstrijdweg 1, Zierikzee

Coördinaten:

51°38'37.62''N,3°53'32.11''O

Architect(en):

Max Rink, Niels Tilanus

Architectenbureau('s):

Rink Tilanus

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2017

Opdrachtgever:

Natuurmonumenten

Hoofdaannemer:

Braspenning

Brutovloeroppervlak:

87 m²

Literatuur:

Architectuur in Nederland - Jaarboek 2017-18

Dit kantoor is in een natuurontwikkelingsproject gerealiseerd. Het is gemaakt van massief glasschuimbeton een materiaal dat zorgt voor zowel de constructie, afwerking als isolatie. Het gebouw heeft een rechthoekig volume. Twee diagonaal ten opzichte van elkaar gelegen delen zijn er vanaf gesneden.

Het kantoor heeft 2 grote ramen in de oost- en zuidgevel en een onopvallende houten toegangsdeur. In het midden van het gebouw ligt een toiletruimte omhuld door glas en voorzien van een daklicht.

Het project is winnaar van de Betonprijs 2019.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook