> > Bouwwerk: Centraal Wonen De Wandelmeent

Centraal Wonen De Wandelmeent

Locatie:

Wandelmeent, Hilversumse Meent, Hilversum

Coördinaten:

52°16'9.74''N,5°8'16.95''O

Architect(en):

Leendert Johannes de Jonge, Pieter Weeda

Start ontwerp - Oplevering:

1969 - 1976

Opdrachtgever:

Stichting Woningcorporatie Het Gooi

Literatuur:

Centraal wonen vraagt veel van je privé, John Kroon, NRC, 21-7-1987; Sfeer van klein dorpje, Ko Boos, AD, 16-7-1977; Experimentele woningbouw in Nederland 1968-1980, Barzilay ea, Nai010, 2019

Midden in de Hilversumse Meent bij Bussum ligt deze buurt met 54 woningen en gemeenschappelijke voorzieningen als hobbyruimte, tuin en jeugdhonk. De woningen liggen allen aan een voetgangersgebied met 2 haaks op elkaar gelegen straten. Het project

is ontstaan uit het plan om een leefgemeenschap te ontwikkelen.

De woningen hebben een stramienmaat van 5,1 bij 9 meter zijn 1 tot 3 lagen hoog en worden bekroond door een halfrond prefab dak. De dichte langsgevels hebben een afwerking van baksteen. De kopgevels zijn ingevuld met rode houten puien. Naast de daken zijn ook de betonnen spiltrappen karakteristiek voor de architectuur van het complex.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook